https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAMOZVANA VEĆINA SA POKRADENIM GLASOVIMA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAMOZVANA VEĆINA SA POKRADENIM GLASOVIMA

SAMOZVANA VEĆINA SA POKRADENIM GLASOVIMA

Predsjednik ogranka Stranke u Novom Pazaru i narodni poslanik u Skupštini Srbije Ahmedin Škrijelj održao je danas redovnu Press konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji u Novom Pazaru.

Obraćanje Ahmedina Škrijelja prenosimo u cjelosti:

" Uvaženi predstavnici medija, prije svega želim da vas upoznam da su narodni poslanici SDA Sandžaka na konstitutivnoj sjednici Skupštine Srbije održanoj 6. februara 2024. godine verifkovali mandate.

SDA Sandžaka je na ovim izborima stranka sa najvećom podrškom u Sandžaku.

Kao predsjednik ogranka Stranke u Novom Pazaru obavještavam vas da su naši odbornici na konstitutivnoj sjednici Skupštine grada Novog Pazara verifikovali mandate.

SDA Sandžaka je pokrenula kod nadležnih pravosudnih organa u Srbiji postupak za poništenje izbora u Novom Pazaru i postupak protiv predsjednika Gradske izborne komisije Radoslava Milića i njegovih saradnika zbog svih neregularnosti u izbornom procesu prije izbornog dana, na dan izbora i nakon zatvaranja biračkih mjesta, kada je dokazana izborna krađa i 50 drugih neregularnosti u radu GIK-a.

Iz tih razloga predsjednik Gradske izborne komisije bez valjanih dokaza proglasio netačne preliminarne izborne rezultate a potom na isti način nezakonito i konačne rezultate na osnovu kojih je formirana samozvana skupštinska većina SDP-SNS-SPS.

Pozivamo tužilaštvo i druge nadležne državne organe da ustanove uzroke ili razloge iz kojih je predsjednik Gradske izborne komisije Radoslav Milić kao iskusan pravnik u čitavom izbornom procesu podsticao i podržavao nezakonite aktivnosti i radnje čime je direktno prekršio član 2. Ustava Republike Srbije i izborni zakon.

Zahtjevamo od Tužilaštva i drugih nadležnih državnih organa da istraže da li je zloupotrebu službenog položaja predsjednik GIK-a vršio pod nečijim pritiskom ili je motivisan da to radi.

Pozivam predstavnike koalicije SDP-SNS-SPS da otkriju i obavijeste javnost ko je od njih u tri navrata nakon izbora, 18.19. i 21. decembra pokušao da izazove fizički obračun širih razmjera ispred ulaza u Gradsku upravu, dovođenjem odraslih osoba koji su u rukama nosili raznorazne rekvizite i predmete, u sva tri slučaja na mjestu ispred Gradske uprave gdje je SDA Sandžaka prijavila obraćanje izabranih odbornika i poslanika predstavnicima medija i građanima.

Napominjem da je SDA Sandžaka u sva tri slučaja izbjegla da, koristeći svoje pravo na zakazanu lokaciju, izazove fizički sukob građana Novog Pazara.

Pitam građane Novog Pazara šta bi se desilo da smo mi 47 odborničkih kandidata i 22 poslanička kandidata došli u zakazano vrijeme ispred Gradske uprave?

Pitamo građane Novog Pazara ima li pravo da upravlja ovim gradom ova koalicija koja je u 3 navrata pokušala da izazove krvavi sukob širih razmjera među građanima Novog Pazara da bi prikrila izbornu krađu i proneverila izbornu volju građana Novog Pazara."

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP