https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Do 25. novembra prijava za glasanje u inostranstvu - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Do 25. novembra prijava za glasanje u inostranstvu

Do 25. novembra prijava za glasanje u inostranstvu

Birači koji imaju boravište u inostranstvu mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska, najkasnije do 25. novembra 2023. godine u ponoć, podnijeti zahtjev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima glasati u inostranstvu.

Zahtjev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime  i prezime birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlјi, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima i potpis podnosioca zahtjeva.

Zahtjev sa kopijom pasoša možete dostaviti lično u diplomatsko-konzularnom predstavništvu, putem redovne pošte ili maila i telefaksa.

Preuzmite zahtjev

Zahtjev

Obavještenje MDULS

Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti elektronskim putem, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana i registarskom broju lične karte, odnosno pasoša, na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave

Upit u birački spisak

Građani, birači, koji imaju boravište u inostranstvu također mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podnijeti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mjestu njihovog prebivališta u zemlji zahtjev za davanje obavještenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP