Učitavanje sajta

Vijesti

Poništiti odluku o postavljenju direktora Gimnazije u Sjenici

Poništiti odluku o postavljenju direktora Gimnazije u Sjenici

Stranka demokratske akcije Sandžaka – Ogranak Sjenica najoštrije osuđuje imenovanje Alekse Popadića, profesora iz Kraljeva, za direktora najviše obrazovne ustanove u opštini Sjenica, Gimnazije u Sjenici.

SDA Sandžaka ogranak Sjenica smatra da je imenovanje Popadića politički potez koji ovu opštinu vraća decenije unazad kada su za rukovodioce svih ustanova u Sjenici postavljani kadrovi iz drugih gradova u Srbiji a po volji vladajućeg režima.

Postavljenje Popadića za direktora sjeničke gimnazije je odraz političkih prilika u Sjenici u kojoj aktuelno opštinsko rukovodstvo pokazuje nemoć da upravlja gradom i društvenim tokovima u njemu i štiti interese Bošnjaka.

SDA Sandžaka ogranak Sjenica smatra da među zaposlenima u Gimnaziji u Sjenici postoje kadrovi koji bi dobro upravljali ovom obrazovnom institucijom i da je dovođenje rukovodioca sa strane uvreda za sve prosvjetne radnike na području opštine Sjenica.

Imenovanje Alekse Popadića za direktora Gimnazije u Sjenici je proizvod vladavine postojećeg režima koji ne uvažava nacionalne karakteristike opštine Sjenica u kojoj veliku većinu stanovništva čine Bošnjaci.

Građani Sjenice sa ogorčenjem su primili vijest o postavljenju Popadića za direktora Gimnazije i SDA Sandžaka ogranak Sjenica traži od Ministarstva prosvjete da tu odluku poništi i za direktora postavi nekoga iz reda zaposlenih u ovoj ustanovi.

SDA Sandžaka ogranak Sjenica poziva državne organe Srbije da prestanu praksu diskriminacije bošnjačkog naroda u ovoj opštini i Sandžaku uopšte.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP