https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Oproštajna posjeta Generalnog konzula Republike Turske - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Oproštajna posjeta Generalnog konzula Republike Turske

Oproštajna posjeta Generalnog konzula Republike Turske

Generalni konzul Republike Turske u Novom Pazaru NJ.E. Bašar BAŠOL posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom se susreo sa predsjednikom Stranke dr. Sulejmanom Ugljaninom i njegovim saradnicima.

Povod današnje posjete jeste završetak mandata gospodina Bašola na mjesto Generalnog konzula Republike Turske u Novom Pazaru.

“Kao predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka izrazio sam zahvalnost na otvaranju konzulata i zahvalnost prvom generalnom konzulu koji je imao čast da obavlja tu funkciju. Ocjenjujem da je generalni konzul za ove dvije i po godine učinio mnogo dobrih stvari i sa svojim saradnicima u Sandžaku dao veliki doprinos jednoj pozitivnoj političkoj klimi i harmoniji u našem kraju”, rekao je Ugljanin.

Predsjednik Ugljanin je istakao da je SDA Sandžaka i BNV sa Generalnim konzulom Turske imalo mnogo uspješnih projekata, ali da je najvažnija stvar što je otvaranje konzulata ohrabrilo Bošnjake odnosno građane Turske porijeklom iz Sandžaka da češće posjećuju ovaj kraj.

“Otvaranje ovog konzulata je njima dalo osjećanje političke, pravne i ekonomske sigurnosti kad dođu ovdje”,  rekao je Ugljanin zahvalivši se Bašolu na uspješnoj saradnji.

Turski konzul Bašol je rekao da sa ponosom i lijepim impresijama odlazi sa ove funkcije.

“Tokom svog mandata imali smo blisku saradnju sa političkim partijama, među njima sa SDA Sandžaka i gospodinom Sulejmanom Ugljaninom. Zahvaljujem se na gostoprimstvu koju su nam ukazivali tokom svog mandata. Radili smo na razvoju odnosa između Turske i Srbije, istovremeno smo ulagali trud na razvoju naše braće u Sandžaku. Zahvaljujem se gospodinu Ugljaninu koji nam je davao podršku u tom smislu”, kazao je Bašol.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP