Učitavanje sajta

Vijesti

ORGANIZACIJA ŽENA JE STUB SDA

ORGANIZACIJA ŽENA JE STUB SDA

Delegacija Organizacije žena SDA Sandžaka prisustvovala je Prvoj izbornoj konvenciji Organizacije žena Stranke demokratske akcije u Sarajevu, kao i nizu događaja povodom obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Organizacije žena SDA Sandžaka Dinheta Pulić predvodila je delegaciju koju su činile, predsjednica Skupštine grada Novog Pazara i član IO OŽ ogranka Stranke u Novom Pazaru dr. Hanadi Hajdinović, predsjednica ogranka Stranke OŽ u Novom Pazaru Indira Hadžibulić, predsjednica ogranka Stranke OŽ u Sjenici Memnuna Ćatović i član Glavnog odbora Stranke Selma Kučević.

U ime Organizacije žena SDA Sandžaka prisutnima se obratila predsjednica OŽ Dinheta Pulić.

U svom obraćanju predsjednica Organizacije žena je izjavila:

"Poštovana Predsjedavajuća, gospođo Mahmutbegović, poštovano rukovodstvo Stranke i OŽ SDA Bosne i Hercegovine, poštovane delegatkinje, drage dame eselamu alejkum i dobar dan.

Prije svega koristim priliku da vam prenesem selame i pozdrave svim priustnima na danasnjoj Konvenciji od predsjednika SDA Sandžaka dr. Sulejmana Ugljanina te da vam u ime Organizacije zena SDA Sandžaka poželim uspješan rad.

Žene predstavljaju temeljni oslonac Stranci demokratske akcije  kako u Sandžaku tako i u Bosni i Hercegovini i ne samo to već smo i jedan od ključnih resursa koji naše SDA imaju.

Sigurna sam da bi utemeljivač naše političke filozofije rahmetli predsjednik Alija Izetbegović bio ponosan na sve ono što su žene organizovane kroz SDA u Sandžaku i Bosni i Hercegovini do danas postigle. 

Žene su danas na  zastupljene na najvišim nivoima odlučivanja, i to je upravo jedno od dostignuća Stranke demokratske akcije u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.

Sretna sadašnjost i sigurna budućnost je misija koju samo žene mogu ostvariti, to je cilj koji nikog ne lišava dobra bez obzira na nacionalnu, vjersku i političku pripadnost a to samo SDA može osigurati.

Ova Konvencija je prilika da Vas pozovem da u budućnosti više sarađujemo, da više radimo zajedno i da uvažavamo jedni druge.

Još jednom Vam želim uspješan rad i svako dobro u svemu onome što ćete u buducnosti raditi.

U nama, ženama SDA Sandžaka,  imate dobrog i pouzdanog partnera, iskoristite to".

Prilikom posjete Sarajevu, delegacija OŽ SDA Sandžaka je posjetila mezarje Kovači i tom prilikom proučile fatihu i položile cvijeće na mezar rahmetli predsjednika Alije Izetbegovića.

 

 

 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP