Učitavanje sajta

Vijesti

Grade na Pešteru - Dnevni list

Grade na Pešteru - Dnevni list

TURSKI BIZNISMENI KOJI USKORO STIŽU U SRBIJU NE BOJE SE SUROVIH ZIMA

Grade na Pešteru

Predsednici Boris Tadić i Abdulah Gul krajem oktobra u selu Leskova označiće početak izgradnje slobodne zone i industrijskog parka

NOVI PAZAR - Predsednici Srbije i Turske, Boris Tadić i Abdulah Gul, krajem oktobra u selu Leskova na Pešterskoj visoravni zvanično će otvoriti radove na izgradnji industrijskog parka i slobodne zone.
Prvi investitori u poduhvatu koji još nije viđen na Pešteru, poznatom po surovim zimama, biće biznismeni iz Turske, koji će u Leskovu doći zajedno sa Gulom. Ovom činu prethodila je i najava turskih banaka da će odobriti kredite za obnovu i gradnju veoma važnih putnih pravaca između Novog Pazara, Sjenice i Tutina.

Osim ulaganja turskih biznismena, u Tutinu se nadaju da bi i neki od 10.000 Pešteraca u dijaspori mogli da se nađu među budućim investitorima.

 

SULEJMAN UGLJANIN: NIČE VIŠE OD 900 POSLOVNIH OBJEKATA U KOJIMA ĆE POSAO DOBITI NAJMANJE PO DESETAK RADNIKA


Industrijski park i slobodna zona u ovom tutinskom selu oslanjaće se na autoput Beograd - Jadran, koji bi po planu urađenom prošle godine trebalo da prođe upravo ovim delom Pešterske visoravni na potezu od Duge poljane, pored Karajukića Bunara i Buđeva ka selu Boljari. Sem toga, već je izgrađen asfaltni put od Tutina do Leskova kojim će, preko Karajukića Bunara i Buđeva, biti povezana i Sjenica.


Projekat vodi Sulejman Ugljanin, ministar u Vladi Srbije.

On ističe da će se u Leskovi graditi više od 900 poslovnih objekata u kojima će se zaposliti najmanje po desetak radnika.
Na Pešterskoj visoravni, na kojoj stanovništvo uglavnom živi od stočarstva, s velikom nadom prate kako će se realizovati ova dva projekta, jer bi to moglo da utiče na njihov dosadašnji život.

Realne šanse za uspeh

Predsednik opštine Tutin Bajro Gegić veruje da bi radovi na izgradnji industrijskog parka i slobodne zone mogli biti završeni do kraja godine.
- Opština Tutin je obezbedila više od 160 hektara građevinskog zemljišta za ovaj poduhvat, a turska Agencija za međunarodni razvoj „TIKA"1,6 miliona evra za izradu projekta. Smatramo da slobodna zona i industrijski park u Leksovu imaju realne šanse za uspeh, posebno zbog činjenice da će tim krajem proći budući autoput Beograd - Crna Gora - kaže Gegić.

izvor: www.glas-javnosti.rs

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP