Učitavanje sajta

Vijesti

Drugi o nama, Agencija Anadolija: Ugljanin: Podržavam Erdogana u namjeri da uspostavi sigurnost ...

Drugi o nama, Agencija Anadolija: Ugljanin: Podržavam Erdogana u namjeri da uspostavi sigurnost duž granice sa Sirijom

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin je izjavio da je siguran da će akcija Izvor mira u Siriji uspostaviti sigurnost duž granice

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka Sulejman Ugljanin je izjavio da podržava Tursku i predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana u namjeri da putem operacije na sjeveru Sirije uspostavi sigurnost na svojim granicama, javlja Anadolu Agency (AA).

"Podržavam predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdogana u namjeri da uspostavi sigurnost duž granice sa Sirijom. Siguran sam da će akcija Izvor mira u Siriji uspostaviti sigurnost duž granice i omogućiti povratak autohtonog stanovništva da nastavi živjeti bez straha u svojim vjekovnim ognjištima", napisao je Ugljanin na svom Twitter nalogu.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan jučer je objavio kako je pokrenuta operacija "Izvor mira", čiji je cilj doprinijeti uspostavljanju mira i sigurnosti na sjeveru Sirije, kao i uništiti teroristički koridor, koji teroristi YPG/PKK-a nastoje formirati južno od granice s Turskom.

Izvor: Agencija Anadolija

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP