Učitavanje sajta

Vijesti

Potpisan ugovor o opremi za nerazvijene opštine

Potpisan ugovor o opremi za nerazvijene opštine

Potpisan ugovor o opremi za nerazvijene opštine

 

Ministar u Vladi Srbije dr. Sulejman Ugljanin danas je u Palati „Srbija“  potpisao ugovore sa predstavnicima 43 nerazvijene opštine u zemlji o nabavci kompjuterske opreme i umrežavanju u Centralni sistem podataka.

Današnje potpisivanje omogućeno je Sporazumom o poslovno-tehničkoj saradnji koji su prošlog decembra potpisali minsitar Ugljanin za Kancelariju za održivi razvoj nerazvijenih područja, ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković i generalni direktor Javnog preduzeća PTT saobraćaja Srbije Milan Krkobabić.

„Ovo je dokaz kako brzo možemo da završimo posao kad radimo zajedno i zato sam zahvalan i ministarstvu i PTT-u,“ rekao je Ugljanin, dodajući da je bilo „krajnje vreme da i nerazvijene opštine sa milion stanovnika budu umrežene u Centralni sistem podataka i da i ti ljudi za nekoliko minuta mogu u svojim opštinama dobiti lična dokumenta. To je značajan korak napred koji olakšava svakodnevni život,  pomaže u stavranju stimulativnog ambijenta za razvoj tih opština, a olakašaće i kontakt našim ljudima u dijaspori koji bi da ulažu u nerazvijene područja.“

Ukupna vrednost opreme je 14 miliona dinara, a obezbeđena su 270 račanura i 282 laserska štampača. Novac za opremu daje Kancelarija, softver, obuku matičara i informatičara, kao i umrežavanje sa Centralnim sistemom obezbeđuje ministarstvo, a PTT će instalirati opremu po opštinama.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP