https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Šemsudin Kučević je oličenje sandžačkog duha - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Šemsudin Kučević je oličenje sandžačkog duha

Šemsudin Kučević je oličenje sandžačkog duha

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao je danas redovnu Press konferenciju na kojoj je govorio o aktuelnoj političkoj situaciji.

Press konferenciju predsjednika Stranke prenosimo u cjelosti:

"Na današnji dan prije 5 godina, SDA Sandžaka je izgubila simbola našeg pokreta rahmetli Šemsudina Kučevića.

Šemsudin Kučević je oličenje sandžačkog duha koji je svojom voljom, snagom i energijom bio pokretač ekonomskog razvoja Sandžaka.

Svjedoci smo da njegova vizija ekonomskog razvoja i njegov neumorni rad na projektima od značaja za Sandžak i sve njegove građana i danas daju rezultate. I danas će se u Tutinu kao i prethodnih godina okupiti svi naši prijatelji iz zemlje i okruženja da se u duhu tradicije Bošnjaka prisjetimo rahmetli Šemsudina Kučevića.

SDA Sandžaka, kao stranka koja predstavlja i zastupa interese građana Sandžaka i Bošnjaka u Srbiji izražava zadovljstvo, da Bošnjaci u Sandžaku pokazuju veliko interesovanje za Popis stanovništva. Popisivači su dobro obučeni, sistematični i efikasni.

Koristim priliku da pozovem građane Sandžaka i popisivače i podsjetim na obavezu da svaki živi član domaćinstva mora biti popisan ma gdje se nalazio na zemaljskoj kugli.

Za Bošnjake Sandžaka izbori za BNV su od posebne važnosti, pozivamo sve učesnike na pozitivnu, fer i demokratsku kampanju.

Interesi Bošnjaka su zajednički i obavezuju na jedinstvo.

Bošnjačko nacionalno vijeće odražava jedinstvo bošnjačkog naroda i zato je neophodno stvoriti pozitivnu političku klimu kako bi svi učesnici izbora u skladu sa izbornim rezultatima uzeli učešće u radu Vijeća.

SDA Sandžaka podržava listu Bošnjačko jedinstvo, jer ona predstavlja kontinuitet političke ideje na koje je Bošnjačko nacionalno vijeće osnovano.

Pored popisa stanovništva, predstojećih izbora za BNV,  Za nas su od jednake važnosti rezultati izbora u Bosni i Hercegovini. Opstanak i jačanje suverene, jedinstvene, cjelovite Bosne i Hercegovine, države ravnopravnih građana i naroda je od vitalnog značaja za opstanak bošnjačkog naroda u Sandžaku i svuda u svijetu gdje se oni danas nalaze.

Bošnjaci predstavljaju najčvršće i najjače vezivno tkivo suverene i jedinstvene Bosne i Hercegovine. Iz tih razloga je velikosrpska politika planirala, organizovala i izvršila genocid nad Bošnjacima kako bi uništila Bosnu i Hercegovinu".

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP