https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Održana 9. Izborna skupština SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Održana 9. Izborna skupština SDA Sandžaka

Održana 9. Izborna skupština SDA Sandžaka

Sjenica je u nedjelju 19.12.2021. godine bila domaćin 9. Izborne skupštine Stranke demokratske akcije Sandžaka. 
 
U Hotelu "Borovi" uz prisustvo 141 delegata iz svih sandžačkih gradova izabrani su najviši organi Stranke, predsjednik Stranke kao i članovi Glavnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. 
 
Skupštini su u svojstvu gostiju prisustvovali brojni predsjednici političkih stranaka kao i narodni poslanici iz okruženja. 
 
Na adresu Stranke u povodu održavanja 9. Izborne skupštine SDA Sandzaka stigle su brojne čestitke i telegrami podrške političkih faktora. 
 
U svom obraćanju nakon jednoglasnog izbora za predsednika Stranke Dr. Sulejman Ugljanin je između ostalog istakao činjenicu da SDA Sandzaka od osnivanja ima jasan put očuvanja identiteta Bošnjaka, borbu za autonomiju Sandžaka kao regije prosperiteta i mjesta boljeg života svih građana Sandzaka.
 
" I dalje ćemo raditi na izgradnji pravne države Srbije zasnovane na vladavini prava, pravnoj sigurnosti i jednakosti pred zakonom, članice Evropske unije i NATO saveza" - zaključio je predsjednik Ugljanin.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37