Učitavanje sajta

Vijesti

Memorandum o razumjevanju sa Kancelarijom UN za projektne usluge

Memorandum o razumjevanju sa Kancelarijom UN za projektne usluge

Memorandum o razumjevanju sa Kancelarijom UN za projektne usluge

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, na čelu sa ministrom Sulejmanom Ugljaninom i Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, danas su u Vladi Srbije potpisali Memorandum o razumjevanju.

Ovaj Memorandum predstavlja platformu za buduću zajedničku saradnju, koja će biti usmjerena na izradu projektno - tehničke dokumentacije za ekonomske projekte, projekte iz oblasti životne sredine i projekte društvene infrastrukture, kao i na sprovođenje razvojnih projekata od lokalnog, regionalnog i nacionalnog značaja.

Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja u svom resoru ima 48 nedovoljno razvijenih opština i kroz različite projekte i aktivnosti koje sprovodi, ima za cilj da pomogne ovim opštinama na putu ka njihovom održivom razvoju, a potpisivanjem ovog Memoranduma definisani su budući pravci zajedničkog djelovanja sa PROGRES-om koji će pomoći u ostvarenju tih ciljeva.

Programu evropskog partnestva sa opštinama - PROGRES, koji finansira Evropska unija i Vlada Švajcarske, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge, ima za cilj da podrži razvoj opština u južnoj i jugozapadnoj Srbiji koje su suočene sa siromaštvom, nezaposlenošću, neodgovarajućom infrastrukturom, nezadovoljavajućim socijalnim uslugama i iseljavanjem, a takvo usmerenje se poklapa i sa samim aktivnostima Kancelarije.

Imajući u vidu da se čak 19 opština nalazi i u nadležnosti Kancelarije za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja i programa PROGRES može se očekivati da se saradnja izmedju Kancelarije i Progresa proširi na različite projekte u ovim nerazvijenim opštinama.

Potpisivanjem Memoranduma Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja (KORNRP) se uključuje u partnerstvo sa Evropskom unijom, Vladom Švajcarske, kao i Kancelarijom Ujedinjenih nacija za projektne usluge u ostvarivanju programa PROGRES.

 

www.kornrp.gov.rs

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP