https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Unaprjeđenje saradnje i povezivanje Bošnjaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Unaprjeđenje saradnje i povezivanje Bošnjaka

Unaprjeđenje saradnje i povezivanje Bošnjaka

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima sastao se u Sarajevu sa delegacijom Stranke demokratske akcije koju je predvodio predsjednik Bakir Izetbegović.
 
Na sastanku je razgovarano o mogućnostima unaprjeđenja saradnje, komunikacije i koordinacije zajedničkih aktivnosti na političkom, kulturnom, obrazovnom, privrednom, kao i o ostalim aktivnostima od zajedničkih interesa.
 
Također je razgovarano o potrebi što skorijeg otvaranja Generalnog Konzulata Bosne i Hercegovine u Novom Pazaru, što će, kako je zajednički ocijenjeno, bitno doprinijeti jačanju odnosa i povezivanju Bošnjaka u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.
 
Sastanku je prisustvovala predsjednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća, kao najvišeg predstavničkog i političkog tijela Bošnjaka u Sandžaku dr. Jasmina Curić sa saradnicima.
 
Predsjednk SDA Bakir Izetbegović se zahvalio predsjedniku SDA Sandžaka dr. Sulejmanu Ugljaninu i predstavnicima Bošnjačkog nacionalnog vijeća na predanosti očuvanju identiteta bošnjačkog naroda u Sandžaku, te održavanju veza sa bošnjačkim narodom u Bosni i Hercegovini.
 
Pored predsjednika Ugljanina, delegaciju Stranke činili su još Mr. Esad Salihović, član Predsjedništva Stranke zadužen za međupolitičku koordinaciju i Edib Kajević, predsjednik Glavnog odbora Stranke.
Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37