https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 OMOGUĆITI BOŠNJACIMA DA KORISTE USTAVNA PRAVA U REPUBLICI SRBIJI - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

OMOGUĆITI BOŠNJACIMA DA KORISTE USTAVNA PRAVA U REPUBLICI SRBIJI

OMOGUĆITI BOŠNJACIMA DA KORISTE USTAVNA PRAVA U REPUBLICI SRBIJI

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao manjinska politička stranka Bošnjaka Sandžaka, ovlašćena da zastupa i štiti prava Bošnjaka u Republici Srbiji, uputila je zahtjev za sazivanje sjednice Savjeta za bezbjednost grada Novog Pazara.

Povod je grubo kršenje Ustava i zakona Republike Srbije od strane predstavnika tužilaštva, policije i drugih državnih organa na štetu Bošnjaka Sandžaka.

Od Savjeta za bezbjednost se zahtjeva, da razmotri slučajeve nezakonitog postupanja državnih organa prema profesorici razredne nastave za obrazovanje djece na bosanskom maternjem jeziku, i nekoliko aktuelnih primjera agresivnog nasilničkog ponašanja srpske policije prema Bošnjacima u Novom Pazaru.

SDA Sandžaka zahtjeva od Savjeta za bezbjednost, da razmotri ove slučajeve i preduzme konkretne afirmativne mjere, sa ciljem da se Bošnjacima vrati povjerenje u državne organe i spriječe moguće neželjenje posledice ovih nemilih događaja.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37