https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka osuđuje uklanjanje bošnjače nacionalne zastave u Prijepolju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka osuđuje uklanjanje bošnjače nacionalne zastave u Prijepolju

SDA Sandžaka osuđuje uklanjanje bošnjače nacionalne zastave u Prijepolju

SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju najoštrije osuđuje uklanjanje bošnjače nacionalne zastave sa zgrade opštinske uprave i drugih javnih institucija sa kojih je bošnjačka nacionalna zastava uklonjena prilikom posjete Aleksandra Vučića Prijepolju. Uklanjanje bošnjačke nacionalne zastave  predstavlja jedini konkretan rezultat posjete predsjednika Republike našoj opštini.

Ovaj događaj uznemirio je sve dobronamjerne građane naše opštine, a posebno pripadnike Bošnjačke zajednice obzirom na činjenicu da je bošnjačka nacionalna zastava na zgradi opštinske uprave istaknuta već punih devet godina.

Bošnjačka nacionalna zastava predstavlja simbol borbe Bošnjaka za svoja nacionalna prava i svi Bošnjaci u Sandžaku i na drugim prostorima gdje žive jednako je doživljavaju kao svoju. Iz tog razloga posebno nas zaprepašćuje činjenica da ovaj diskriminatorski akt svojim učešćem u lokalnoj vlasti podržavaju i predstavnici političkih stranaka za koje su na poslednjim lokalnim izborima glasali upravo Bošnjaci.

SDA Sandžaka ogranak u Prijepolju poziva lokalnu vlast u opštini Prijepolje da poštuju simbole Bošnjaka i zastavu istaknu na zgradi opštinske uprave i svim drugim institucijama sa kojih je prethodnih dana uklonjena.

Podržavamo poziv Bošnjačkog nacionalnog vijeća i stav da će Bošnjačko nacionalno vijeće zaštitu prava bošnjačke zajednice u Prijepolju  tražiti i putem pravosudnih institucija.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37