https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SDA Sandžaka ispratila mlade izviđače u Tursku - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka ispratila mlade izviđače u Tursku

SDA Sandžaka ispratila mlade izviđače u Tursku

SDA Sandžaka ispratila mlade izviđače u Tursku

Sinoć je sa gradskog trga u Tursku ispraćena grupa „Izviđača Sandžaka“, a ispraćaju je prisustvovalo oko 1000 novopazaraca. 

Generalni sekretar Stranke Fuad Baćićanin i predsjednik Gradskog odbora SDA Novi Pazar Alija Zumberović, sa svojim saradnicima, poželeli su hairli put, uspjeh i pozitivne rezultate našim izviđačima. 

U nastavku svojih aktivnosti „Odred izviđača Sandžaka“ je sinoć krenuo na sedmodnevni boravak u Istanbul. Predvodnik ove sandžačke grupe je Nedžad Eminović, koji je za kratko vrijeme postojanja napravio velike rezultate u svojoj oblasti djelovanja. 

Naime, oni su ostvarili brojne odlaske i saradnju sa ostalim organizacijama sličnog djelovanja u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Turskoj i drugih zemalja u regionu i tako na najbolji način prezentovali Novi Pazar, upravo sa mladim ljudima koji čine ovaj izviđački odred. 

Na sinoćnem ispraćaju u centru grada, predsjednik „Odreda Izviđača Sandžaka“ Nedžad Eminović je istakao zadovoljstvo povodom odlaska na još jedno edukativno putovanje i druženje mladih ljudi, koje će im puno značiti u životu, a posebno iskustvo stečeno na ovim druženjima. 

„Odred Izviđača Sandžaka je osnovan prije par meseci sa jednim ciljem a to je druženje mladih, jer okupljanje i usmjeravanje mladih ka pravom putu nema alternativu. Oni se kroz ova putovanja, a kasnije i tokom boravka uče kako da se snalaze kroz život i životne prilike koje donosi priroda” – zaključio je Eminović. 

„Odred izvidjača Sandžaka“ je već dobio niz priznanja na domaćem i međunarodnom planu, s obzirom na njihove skromne finansijske mogućnosti predstavlja još veći stimulans ka jačanju ovog odreda, za koji interesovanje građana sve više raste.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP