Učitavanje sajta

Vijesti

Konstituisane skupštine i izabrani opštinski organi u Sjenici i Tutinu

Konstituisane skupštine i izabrani opštinski organi u Sjenici i Tutinu

Konstituisane skupštine i izabrani opštinski organi u Sjenici i Tutinu

Skupštine opština Sjenica i Tutin su verifikovale mandate odbornicima izabranim na lokalnim izborima održanim 06. maja 2012. godine i izabrali organe skupštine i predsjednika opštine kao i opštinska vijeća.

Većinu u lokalnom parlamentu Sjenice činit će odbornici izabrani na listi SDA Sandžaka i koalicije „Za Sjenicu“ koju predvodi SDP Rasima Ljajića te i dva odbornika URS.

 

san03_ocp_w380_h300.jpg

 

Za predsjednika Skupštine opštine Sjenica je izabran Senad Mahmutović, odbornik sa liste SDA Sandžaka, a za njegovog zamjenika Esad Zornić izabran za odbornika sa liste URS.

Novi predsjednik Opštine Sjenica je dipl. ing. mašinstva Hazbo Mujović. Hazbo Mujović je potpredsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, predsednik SDA Sandžaka – Opštinski odbor Sjenica i odbornik na listi Stranka demokratske akcije Sandžaka – Dr Sulejman Ugljanin. Odbornici skupštine Sjenice su za zamjenika predsjednika izabrali Muriza Turkovića koji je bio prvi na listi za izbor odbornika koalicije „Za Sjenicu“ SDP Rasima Ljajića.

 

hz.jpg

 

Odbornici Skupštine opštine Tutin su juče na svojoj konstitutivnoj verifikovali mandate svih 39 odbornika i izabrali organe skupštine i predsjednika opštine. U narednom periodu funkciju predsjednika Skupštine opštine Tutin obavljat će Pajaz Jusufović odbornik izabran sa liste SDA Sandžaka. 

Novi predsjednik opštine Tutin bit će Šemsudin Kučević, dipl. politikolog, zamjenik predsjednika SDA Sandžaka. Šemsudin Kučević je bio prvi na izbornoj listi SDA Sandžaka za izbor odbornika skupštine Tutin koja je na majksim izborima osvojila apsolutnu većinu u Tutinu. Za zamjenika predsjednika opštine Tutin izabran je Salih Hot, profesor hemije. Izborom članova opštinskog vijeća konstituisani su svi organi opštine Tutin.

sem.jpg


28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP