https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 BNV započelo obilježavanje Dana samoopredjeljenja - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

BNV započelo obilježavanje Dana samoopredjeljenja

BNV započelo obilježavanje Dana samoopredjeljenja

Bošnjačko nacionalno vijeće je danas održalo svoju 4. redovnu sjednicu kojom je predsjedavao Muhedin Fijuljanin potpredsjednik Vijeća, sjednica je takođe imala i svečani dio posvećen obilježavanju 25. 26. i 27. oktobra - Dana samoopredjeljenja kao dana od posebnog značaja za Bošnjake.

Vijećnici Bošnjačkog nacionalnog vijeća su usvojili prijedlog Sporazuma o saradnji sa Bošnjačkim vijećem u Crnoj Gori i potvrdili Odluku Izvršnog odbora o izboru članova odbora Vijeća.

Sporazumom, koji je Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori već usvojilo, potpisnici su se između ostalog obavezali da će zajedno i pojedinačno preduzimati sve potrebne radnje i aktivnosti u cilju definisanja Sandžaka kao evropske prekogranične regije.

Svečani dio sjednice Vijeća je upriličen u čast referenduma građana Sandžaka održanog od 25. do 27. oktobra 1991. godine, za potpunu političku i teritorijalnu autonomiju Sandžaka sa pravom priključenja jednoj od suverenih republika.

U okviru proslave Dana samoopredjeljenja Vijeće je priredilo i prvo izvođenje programa za najmlađe „OKTOBARSKI LJILJANI“ u koncertnoj dvorani Kultunog centra u Novom Pazaru. OKTOBARSKI LJILJANI su program koji sadrži lutkarsku predstavu i predstavu sjenki  o tradiciji Bošnjaka, te dva recitala o bosanskom jeziku. Program za najmlađe će se sljedećih dana održati u Tutinu, Sjenici, Prijepolju i Priboju. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37