https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Bijele trake vise nikada nikome nećemo dozvoliti! - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Bijele trake vise nikada nikome nećemo dozvoliti!

Bijele trake vise nikada nikome nećemo dozvoliti!

SDA Sandžaka organizovala je danas akciju na Dan bijelih traka u kojoj su volonteri i kandidati za narodne poslanike i odbornike razgovarali sa građanima ističući značaj sjećanja na 31. maj i sudbinu Bošnjaka Prijedora i okoline.

Današnje obilježavanje Dana bijelih traka je sjećanje na velikosrpske fašističke metode etiketiranja svakog Bošnjaka u Prijedoru, koji su od strane srpskih vlasti bili primorani da oko ruke nose bijele trake kao znak obilježavanja.

Kandidat za narodnog poslanika Enis Imamović, izjavio je danas da su bijele trake bile jasna najava i početak genocida koji je sproveden nad bošnjačkim narodom.

„Danas je Dan bijelih traka, koji nas sjeća na velikosrpske fašističke metode obilježavanja Bošnjaka u Prijedoru. Bila je to jasna najava genocida.

Ove bijele trake se danas možda na vide golim okom, ali se Bošnjaci u Sandžaku itekako obilježavaju kroz prijetnje, ucjene i zastrašivanja.

Ovo više nikome nikada nećemo dozvoliti!“

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP