https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Proglašena izborna lista SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Proglašena izborna lista SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru

Proglašena izborna lista SDA Sandžaka - dr. Sulejman Ugljanin u Novom Pazaru

Gradska izborna komisija Novog Pazara proglasila je izbornu listu “SDA Sandžaka – dr. Sulejman Ugljanin” za predstojeće lokalne izbore u Novom Pazaru.

Na listi je 47 kandidata, uglednih i visokoobrazovanih ljudi, od kojih je više od 40% kandidatkinja i isto toliko mladih ljudi.

SDA Sandžaka je dostavila preko 1.800 potpisa birača koji je podržavaju, na izborima zakazanim za 21. juni 2020. godine za lokalni parlament će biti pod rednim brojem 4.

Nakon predaje liste, novinarima se obratio portparol Stranke Emir Ašćerić, kandidat za odbornika, koji je rekao da na ovim izborima SDA Sandžaka izlazi sa platformom “Novi Pazar – Glavni grad Sandžaka”, kojom su definisani ciljevi i pravci razvoja grada Novog Pazara.

“Vođeni programskim ciljevima Stranke i usvojenom platformom o specijalnom statusu Sandžaka definisali smo viziju grada Novog Pazara kao glavnog grada Sandžaka i grada u kome će odluke donositi njegovi građani, bez direktiva sa strane.”, naveo je Ašćerić.

Odborničku listu kandidata čine ugledni i afirmisani pojedinci iz Novog Pazara, koji su  dosadašnjim političkim i profesionalnim angažmanom pokazali svoju spremnost i znanje na polju stvaranja boljeg ambijenta za život svih građana, te boljeg položaja bošnjačkog naroda na ovim prostorima.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP