Učitavanje sajta

Vijesti

Poziv EU i SAD: Spriječite požar na Balkanu

Poziv EU i SAD: Spriječite požar na Balkanu

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje Milorada Dodika koji je danas 2. marta, u svojstvu člana Predsjedništva BiH javno pred medijima vrijeđao bošnjački narod koristeći uvrijedljive izraze iz velikosrpske terminologije.  

Ovo je očigledan pokazatelj nastojanja velikosrpske ideologije da u javni prostor vrati negiranje bošnjačkog naroda, korišćenjem uvrijedljive terminologije i najava nove ofanzive velikosrpske politike koja je devedesetih godina već donijela nesreću na Balkanu.  

Nakon veličanja genocida, ratnih zločina i zločinaca u Srbiji i Republici Srpskoj, prijetnji koje je srpska policija uputila Bošnjacima Sandžaka početkom ove godine i napada na Bošnjake u Republici Srpskoj, sasvim je jasno da je ovo još jedan korak u nastavku projekta stvaranja „Velike Srbije“ koji je u proteklom periodu već proizveo nesreću svim narodima na Balkanu.

SDA Sandžaka poziva Evropsku Uniju i Sjedinjene Američke Države kao organizatore Međunarodne konferencije o bivšoj Jugoslaviji i Dejtonske mirovne konferencije da ovu opasnost shvate krajnje ozbiljno i hitno preduzmu neophodne mjere kako bi se spriječio novi požar na Balkanu.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP