Učitavanje sajta

Vijesti

IZABRANO RUKOVODSTVO ORGANIZACIJE ŽENA STRANKE U NOVOM PAZARU

IZABRANO RUKOVODSTVO ORGANIZACIJE ŽENA STRANKE U NOVOM PAZARU

Sinoć je u Novom Pazaru održana izborna Skupština za organe Organizacije žena Stranke za ovaj ogranak.

Za predsjednicu Organizacije žena ogranka Stranke u Novom Pazaru izabrana je Indira Hadžibulić, profesor razredne nastave.

U Izvršni odbor izabrane su:

- Dr. Hanadi Hajdinović, specijalista neurologije;

- Kemala Kamešničanin, master ekonomista;

- Selma Ikić, magistar nauka strateškog mendžmenta;

- Selma Gegić, diplomirani menadžer;;

- Adisa Halilović, diplomirani pravnik;

- Senada Džanković, diplomirani ekonomista;

Skupština je usvojila Deklaraciju ogranka Organizacije žena u Novom Pazaru, koja sadrži 12 tačaka, za koje će se OŽ Stranke u Novom Pazaru zalagati, a kojom Sandžak vide kao teritorijalno – političku zajednicu ravnopravnih građana i naroda sa izvršnom, zakonodavnom i sudskom vlašču gdje žene vrše najmanje 30% cjelokupne vlasti.

U svojstvu gosta prisutnim delegatkinjama obratio se potpredsjednik Bh. entiteta i član Predsjedništva Stranke demokratske akcije BiH gospodin Ramiz Salkić

Gospodin Salkić je izrazio zadovoljstvo što ima priliku da prisustvuje Izbornoj skupštini Organizaciji žena ogranka Stranke u Novom Pazaru i poželio im puno uspjeha u daljem radu.

„Stranka demokratske akcije je donijela slobodu Bošnjacima, vraćanjem imena Bošnjak, vraćanjem imena našem jeziku i vraćanjem dostojanstva. Mi smo jedan narod i moramo se svi zajedno boriti za naš sveobuhvatni prosperitet gdje god da smo, bili u Bosni, Sandžaku itd, i mi moramo biti ponosni što smo Bošnjaci,  i što nam je kolijevka naša Bosna i Hercegovina“- naglasio je gospodin Ramiz Salkić

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin je u svom obraćanju istakao da su žene decenijama unazad pokazale spremnost, odlučnost i hrabrost u stvaranju boljih uslova za život i rješavanju statusa Sandžaka i statusa Bošnjaka.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP