https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 RECIPROCITET PRINCIP ZA USPOSTAVLJANJE RAVNOTEŽE NA BALKANU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

RECIPROCITET PRINCIP ZA USPOSTAVLJANJE RAVNOTEŽE NA BALKANU

RECIPROCITET PRINCIP ZA USPOSTAVLJANJE RAVNOTEŽE NA BALKANU

Potpredsjednik manjeg BiH entiteta Ramiz Salkić posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka gdje ga je ugostio predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin sa članovima rukovodstva.


Gospodin Salkić je izrazio zadovoljstvo da je prilikom posjete Sandžaku imao priliku da se sastane sa predsjednikom Ugljaninom i razgovara o trenutnoj situaciji u Bosni i Hercegovini, Sandžaku i čitavom regionu, kao i o izazovima koji se očekuju u budućnosti.

Predsjednik dr. Sulejman Ugljanin je nakon sastanka naglasio da je SDA Sandžaka od svog osnivanja, punih 29 godina, parlamentarna stranka i da je prioritetni cilj stranke rješavanje političko-teritorijalnog statusa Sandžaka, te evropske i NATO integracije.

„Naš je osnovni cilj suverena i nedjeljiva Bosna i Hercegovina i specijalni status za Sandžak i to predstavlja minimum za opstanak bošnjačkog naroda i u Bosni i Hercegovini i u Sandžaku.“ – naglasio je dr. Ugljanin.

Potpredsjednik bosansko-hercegovačkog entiteta Ramiz Salkić je istakao da je na sastanku „naglašena potreba da država Srbija omogući veći stepen prava i sloboda Bošnjacima u Sandžaku” kao i da politički predstavnici srpskog naroda “trebaju razmišljati na način da ono što traže za srpski narod u regionu budu spremni dati kao pravo i drugim narodima u Srbiji. Samo na takav način možemo postići potpunu ravnotežu i učiniti da smo svi podjednako zadovoljni u ovom regionu.“ – zaključio je Salkić.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37