https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Uspostaviti komitet Evropske unije za Sandžak - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Uspostaviti komitet Evropske unije za Sandžak

Uspostaviti komitet Evropske unije za Sandžak

Narodni poslanik SDA Sandžaka Enis Imamović sastao se danas sa komesarom Evropske unije za susjedstvo i pregovore o proširenju Oliverom Varheljom u okviru posjete visoke delegacije EU Parlamentu R. Srbije.
 
Pored komesara Varhelja u delegaciji EU bili su i izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Vladimir Bilčik i Šefica delegacije EP za odnose sa Srbijom Tanja Fajon.
 
Narodni poslanik Imamović je na sastanku istakao da je SDA Sandžaka parlamentarna stranka koja 29 godina zastupa interese Bošnjaka i svih gradjana Sandžaka i jedan od vodećih boraca za evropske i NATO integracije ove zemlje.
 
Imamović je u svom obraćanju na sastanku naglasio da je SDA Sandžaka dala značajan doprinos približavanju Srbije EU, ali da je okviru izrade akcionih planova Vlada izbacila sve prijedloge i zahtjeve legitimnih predstavnika Bošnjaka.
“Zato Bošnjaci ne priznaju ovaj akcioni plan i smatraju ga nelegalnim i nelegitimnim” zaključio je narodni poslanik SDA Sandžaka.
 
SDA Sandžaka traži da se u okviru integracijskih reformi uspostave stabilni mehanizmi za biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka, a kao jedan od najvažnijih mehanizama predstavio Platformu o specijalnom statusu Sandžaka i rješavanje statusa Bošnjaka.
On je dodao da sve dok se ne prihvati Platforma od specijalnom statusu Sandžaka ne postoji ni minimum uslova da Bošnjaci i drugi gradjani Sandžaka učestvuju na predstojećim izborima.
 
Enis Imamović je pozvao komesara Varhelja da institucijama EU prenese potrebu za uspostavljanjem komiteta EU za Sandžak, po modelu koji je postojao u okviru mirovnih konferencija u Hagu i Londonu.
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37