Učitavanje sajta

Vijesti

Vučićev režim oživljava genocidnu politiku prema Bošnjacima

Vučićev režim oživljava genocidnu politiku prema Bošnjacima

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napade koje Vučićev režim izvodi na integritet, suverenitet i rukovodstvo susjednih država, ugrožavajući tako mir i stabilnost čitavog regiona.

Iza ovih napada krije se očigledna namjera veliko-srpskog režima da destabilizacijom dovede do novih sukoba na ovim prostorima kroz koje želi ostvariti svoje teritorijalne pretenzije prvenstveno na štetu Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Nacionalistički režim Srbije svojom ratnohuškačkom retorikom godinama unazad oživljava genocidnu politiku prema Bošnjacima.

SDA Sandžaka upozorava da je ovo onaj isti model destabilizacije i agresije koji smo vidjeli devedesetih godina prošlog vijeka, koji danas izvode isti ljudi i ista politika vođena idejom stvaranja “velike Srbije”.

Očigledno je da državni vrh Srbije za ovakvo ponašanje ima podršku onih faktora kojima nije u interesu da se zemlje Zapadnog Balkana uspješno integrišu u EU i NATO.

Stranka demokratske akcije Sandžaka upućuje poziv Evropskoj uniji, ali i svim međunarodnim institucijama i organizacijama da krajnje ozbiljno shvate ovo destruktivno ponašanje i postupanje Vučićevog režima prema susjednim državama, ali i prijetnje građanima Sandžaka koji odbijaju da učestvuju u njihovoj agresorskoj politici.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP