https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Konferencija OO Stranke u Prijepolju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Konferencija OO Stranke u Prijepolju

Konferencija OO Stranke u Prijepolju

Konferencija za novinare u opštinskom odboru SDA

Stranka demokratske akcije nema nikakvu dilemu kada je u pitanju tretman sandžačkih opština u procesu buduće regionalizacije Republike Srbije. Neophodno je da svih šest sandžačkih opština budu dio jednog statističkog regiona, jer to, prije svega „nalažu" ekonomski razlozi, ali će se tako otvoriti i bolji uslovi za ostvarenje manjinskih prava Bošnjaka.

Ovo je rečeno na konferenciji za novinare u Opštinskom odboru SDA u Prijepolju na kojoj su stranački funkcioneri i odbornici u SO-e Halid Hadžijakupović, Ibro Fazlić i Safet Planić govorili o aktuelnim pitanjima na lokalnoj i republičkoj političkoj sceni.

U Stranci demokratske akcije OO Prijepolje, podržavaju najavljeno donošenje Deklaracije o Srebrenici u republičkom parlamentu, a uputiće inicijativu Skupštini opštine Prijepolje da donese odluku o načinu obelježavanja srebreničke tragedije.

Govoreći o radu Skupštine opštine u prošloj godini rečeno je da ona nije realizovala Program rada i da su brojna značajna pitanja ostala van domašaja parlamentarne rasprave. Čelnici SDA kritikovali su način na koji su sprovedeni izbori u mjesnim zajednicama, istakavši da su oni bili neregularni, da su sprovedeni na pogrešan način i da su doveli do polarizacije među ljudima.

Aktivisti SDA uspješno sprovode akciju prikupljnja potpisa u poseban birački spisak u okviru priprema za predstojeće izbore za Bošnjačko nacionalno vijeće. Do sada je na području opštine Prijepolje upisano preko šest hiljada punoletnih Bošnjaka, a rok za završetak ovog značajnog posla je 9.mart.Upućen je poziv onima koji se do sada nisu upisali u Poseban birački spisak da to učine u zgradi Opštinske uprave ili u kancelariji opštinskog odbora Stranke demokratske akcije u Prijepolju.

(izvor:Polimlje)

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP