https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Ambasador Belgije posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Ambasador Belgije posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Belgije posjetio SDA Sandžaka

Ambasador Kraljevine Belgije u Beogradu NJ.E. Koen Adam sa saradnicima posjetio je danas Stranku demokratske akcije Sandžaka i tom prilikom se susreo sa rukovodstvom stranke.

Predsjednik Stranke dr. Ugljanin je na sastanku naglasio da je SDA Sandžaka od svog osnivanja, punih 29 godina parlamentarna stranka i da je osnovni cilj stranke rješavanje političko-teritorijalnog statusa Sandžaka i evropske i NATO integracije.

Predsjednik Ugljanin je na sastanku istakao i zabrinutost zbog činjenice da status Bošnjaka i status Sandžaka još uvijek nije riješen te naglasio da se SDA Sandžaka ne slaže sa Akcionim planom za manjine Vlade Republike Srbije

Manjinski Akcioni plan u potpunosti ignoriše sve probleme i sva neriješena pitanja od vitalnog interesa za Bošnjake. Bošnjaci Sandžaka kao narod nad kojim su srpske oružane snage izvršile  zločin genocida u Srebrenici ne vidi nikakvu perspektivu niti budućnost u ovakvoj Srbiji koja je proglašena krivom odlukama međunarodnih sudova za zločin genocida i druge zločine nad Bošnjacima u vrijeme Miloševićevog režima. Zato je specijalni status Sandžaka minumum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Srbiji.

Ambasador Belgije je detaljno informisan sa sadržinom specijalnog statusa za Sandžak.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37