https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 AMBASADOR JAPANA POSJETIO SDA SANDŽAKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

AMBASADOR JAPANA POSJETIO SDA SANDŽAKA

AMBASADOR JAPANA POSJETIO SDA SANDŽAKA

U okviru svoje posjete Sandžaku, ambasador Japana u Srbiji NJ.E. gospodin Đunići Marujama sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka.

Ambasadora Marujamu primio je predsjednik Stranke dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima, koji ga je informisao o sadržini specijalnog statusa za Sandžak i obrazloženju zašto je specijalni status minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Srbiji.

Predsjednik Ugljanin je istakao zahtjev da se zakaže međunarodna konferencija za rješenje statusa Sandžaka i zamolio ambasadora da ovaj zahtjev prenese svojoj Vladi i svojim kolegama ambasadorima.

Predsjednik Stranke dr. Ugljanin je zamolio ambasadora Marujamu da iskoristi svoj autoritet kako bi se održao sastanak Ambasada „Prijatelja Sandžaka“ na kojem bi se predstavila Platforma za rješavanje statusa Sandžaka.

Na kraju razgovora ambasador Marujama je upoznat, da je SDA Sandžaka pokrenula aktivnosti da sandžačko pitanje, sa političkog, prenese težište na naučno-istraživačko polje.

 

 

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP