Učitavanje sajta

Vijesti

ZA SIGURNU BUDUĆNOST

ZA SIGURNU BUDUĆNOST

Povodom 26 godina od otmice u Štrpcima Predsjednik SDA Sandžaka, Dr. Sulejman Ugljanin održao je konferenciju za novinare na kojoj je skrenuo pažnju javnosti na neprijteljski odnos državnih organa Srbije, podjsetivši na brojne zločine počinjene nad Bošnjacima Sandžaka.

Nadlježni državni organi nisu ništa učinili da spriječe, a do danas ni da rasvijetle zločine nad Bošnjacima.

Predsjednik dr. Ugljanin je rekao da u Srbiji za Bošnjake ne važe ustavna načela, prava na život, slobodu i sigurnost i za to je optužio paralelne strukture vlasti u tužilaštvima, policiji, sudovima i srpskim oružanim snagama koje su direktno odgovorne za zločine nad Bošnjacima Sandžaka.

„SDA Sandžaka, kao parlamentarna stranka na svim nivoima od '90-te pokušava da riješi nagomilane probleme kroz institucije sistema, u prvom redu kroz Parlament, Vladu i sve ostale državne institucije, međutim bez ikakvih rezultata“, rekao je Predsjednik SDA Sandžaka.

On je naglasio da se Stranka demokratske akcije Sandžaka ne slaže sa postojećim nametnutim stanjem i pozvao sve građane „da zajedno sa narodnim poslanicima i drugim izabranim predstavnicima na mirnim protestima pokažu da ne prihvataju postojeće stanje i da žele rješavanje statusa Sandžaka i Bošnjaka kao osnov za sigurnu budućnost“ zaključio je Dr. Sulejman Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP