Učitavanje sajta

Vijesti

SADAŠNJOST I BUDUĆNOST REGIJE SANDŽAK

SADAŠNJOST I BUDUĆNOST REGIJE SANDŽAK

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin održao je predavanje na konferenciji „Sadašnjost i budućnost regije Sandžak“ u organizaciji Fakulteta ekonomskih i administrativnih nauka Univerziteta Yildiz u Istanbulu.

“SDA Sandžaka je kao bošnjačka parlamentarna stranka sa legalitetom i punim izbornim legitimitetom usvojila Platformu o specijalnom statusu za Sandžak kao rješenje koje predstavlja minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju bošnjačkog naroda u Sandžaku” – istakao je dr. Ugljanin na skupu.

Predsjednik Ugljanin je dodao da zahtjev SDA Sandžaka za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak predstavlja trajni i stabilni mehanizam za uspostavljanje regionalne stabilnosti i saradnje među državama i narodima na Balkanu.

Konferenciji su prisustvovali studenti osnovnih i postdiplomskih studija Univerziteta Yildiz, predstavnici akademske zajednice u Istanbulu, a organizator konferencije je bio Centar za crnomorske i balkanske studije ovog prestižnog turskog univerziteta.

 

 

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
sda.sandzaka@gmail.com
Imate sugestiju, pitanje?
TOP