Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka kampanju počela iz Brodareva

SDA Sandžaka kampanju počela iz Brodareva

SDA Sandžaka započela je svoju predizbornu kampanju u Brodarevu tribinom na kojoj su promovisana izabrana djela a.r Alije Izetbegovića, osnivača i prvog predsjednika SDA BiH.

Nosilac izborne liste, Dr. Sulejman Ugljaninje obraćajući se okupljenima rekao je da svaka riječ a.r Alije Izetbegovića sadržana u ovim djelima ima jasnu poruku i smjernice Bošnjacima kako i na koji način trebaju brinuti o sebi, svom narodu i dobrim odnosima sa svima.

Predsjednik je posebno istakao da je SDA Sandžaka osnovana sa misijom da obezbjedi opstanak Bošnjaka na ovim prostorima, da se bori za njihovu slobodu i status koji im pripada.

“Cilj SDA Sandžaka je da Brodarevo dobije status opštine, te da se kao nova opština privredno, ekonomski i infrastrukturno razvija. Jedna od prvih aktivnosti naše Stranke u Parlamentu biće promjena mreže opština u Srbiji, gdje ćemo se boriti da taj cilj ostvarimo. Na ovaj način moći ćemo da  obezbjedimo bolji život svima, a posebno Bošnjacima u Brodarevu”, najavio je predsjednik Ugljanin. 

Serija tribina sa promocijom CD-a izabranih djela a.r Alije Izetbegovića, će u narednim danima biti održana i u drugim gradovima Sandžaka.

Svi prisutni na ovoj tribini su na poklon dobili CD izabranih djela a.r Alije Izetbegovića. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP