https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 KONCEPT SAMOOPREDJELJENJA JE NAJBOLJI PUT ZA RJEŠAVANJE STATUSA SANDŽAKA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

KONCEPT SAMOOPREDJELJENJA JE NAJBOLJI PUT ZA RJEŠAVANJE STATUSA SANDŽAKA

KONCEPT SAMOOPREDJELJENJA JE NAJBOLJI PUT ZA RJEŠAVANJE STATUSA SANDŽAKA

Predsjednik SDA Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin sa saradnicima posjetio je Albina Kurtija predsjednika Pokreta Samoopredjeljenje.

 

Predsjednik Ugljanin je predsjedniku Kurtiju i njegovim saradnicima čestitao na ostvarenim izbornim rezultatima, u izbornom procesu koji je protekao u miru i demokratskoj atmosferi, i izrazio nadu da će se formiranje Vlade i drugih institucija odvijati nesmetano.

 

Predsjednik Ugljanin je upoznao domaćine sa političkom situacijom u Sandžaku, diskriminatorskom srpskom državnom politikom koja se sprovodi nad građanima Sandžaka i činjenicom da zločini počinjeni nad Bošnjacima do danas nisu riješeni.

 

Također, upoznati su sa zahtjevom za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak, kao trajnim i stabilnim mehanizmom za uspostavljanje regionalne stabilnosti i saradnje među državama i narodima na Balkanu.

 

Pobjednik kosovskih izbora i lider najjače političke organizacije Pokreta Samoopredjeljenje, Albin Kurti upoznao je delegaciju SDA Sandžaka sa političkom situacijom na Kosovu, procesom formiranja novih institucija kao i sa prioritetima nove Vlade.

 

Dvije delegacije saglasile su se da je samoopredjeljenje kao međunarodno pravni princip jedino garantuje nesmetan politički, društveni i ekonomski razvoj bez uslovljavanja.

 

Predsjednici Ugljanin i Kurti saglasili su se da saradnju između Sandžaka i Republike Kosovo, SDA Sandžaka i Pokreta Samoopredjeljenje u narednom periodu treba dalje produbiti i konkretizovati.

 

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP