https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Specijalni status za Sandžak je odgovor - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Specijalni status za Sandžak je odgovor

Specijalni status za Sandžak je odgovor

Povodom održavanja Četničkog sabora u selu Riljac, u Trsteniku i otvorenog izliva mržnje i neprijateljstva prema Bošnjacima kojeg je tog dana viđeno, generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj gostujući u dnevniku Radio televizije Novi Pazar je iznio stav Stranke po ovom pitanju.

Generalni sekretar Škrijelj je rekao:

U ovom političkom ambijentu u kome mi živimo ovo je očekivana i sasvim normalna pojava.

Aktuelni vladajući režim, rehabilitovao je optužene i osuđene za ratne zločine nad Bošnjacima u Drugom svjetskom ratu, kao i odgovorne za zločine počinjene u ratovima 90-tih u BiH, Sandžaku i na Kosovu u procesu raspada bivše SFRJ.

Ovo je uostalom svakodnevna i uobičajena pojava u Srbiji na sportskim manifestacijama, stadionima i svadbama.

Ovaj izliv mržnje i neprijateljstva podsjeća da je Specijalni status za Sandžak minimum za biološki opstanak i političku egzistenciju Bošnjaka na prostoru Sandžaka.

Ovo takođe i potvrđuje da je mržnja opasna bolest koja predstavlja štetu i opasnost, i za onog ko mrzi i za onoga ko se mrzi.

Ovaj neprimjeren i neprijatan događaj može biti koristan za mnoge Bošnjake koji žive u iluzijama – koji žive u nerealnom svijetu da se konačno probude iz zablude.

Specijalni status za Sandžak predstavlja najbolji i pravi odgovor na ovakve pojave ili osjećanja koja postoje ali nisu pokazana, jer ne smijemo zaboraviti da Šta trijezan misli to pijan govori.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP