https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske posjetio SDA Sandžaka

Zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske posjetio SDA Sandžaka

U okviru svoje prve posjete Sandžaku, zamjenik Ambasadora Kraljevine Švedske u Srbiji gospodin Joachim Waern (Joakim Vern) sa saradnicima posjetio je Stranku demokratske akcije Sandžaka.

Zamjenika Ambasadora Švedske gospodina Verna i njegove saradnike primili su Ahmedin Škrijelj, generalni sekretar Stranke i Selma Pluncević, predsjednica Nadzornog odbora Stranke.

Generalni sekretar Stranke upoznao je gospodina Verna sa Platformom za rješavanje statusa Sandžaka i statusa bošnjačkog naroda koji je autohton u Sandžaku.

Na sastanku je naglašena strateška opredijeljenost SDA Sandžaka ka uspostavljanju slobode, demokratije i autonomije za Sandžak na principima nacionalne i građanske ravnopravnosti i na način utvrđen Platformom za rješavanje statusa Sandžaka.

Predstavnici SDA Sandžaka upoznali su predstavnike Ambasade Švedske i sa činjenicom da se u srpskim odgojno–obrazovnim ustanovama u Sandžaku provodi aktivna i agresivna diskriminacija i asimilacija  nad djecom bošnjačke nacionalnosti.

Predstavnici SDA Sandžaka upoznali su predstavnike Ambasade Kraljevine Švedske i sa zahtjevima Stranke za unapređenje i reformu izbornog sistema koji su iznijeti u procesu dijaloga vlasti i opozicije u vezi izbornih uslova.

 

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP