https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Koordinisana kampanja progona jedne učiteljice od strane državnog vrha - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Koordinisana kampanja progona jedne učiteljice od strane državnog vrha

Koordinisana kampanja progona jedne učiteljice od strane državnog vrha

Na sjednici Skupštine Srbije, Enis Imamović je danas rekao da se trenutno sprovodi “koordinisana kampanja progona jedne učiteljice iz Novog Pazara” i to, kako je ocjenio, od strane samog državnog vrha, režima i režimskih medija, u šta je uključena i policija i tužilaštvo.

Na današnjem skupštinskom zasijedanju poslanik SDA Sandžaka je kazao da čitava ta kampanja ima za cilj da zastraši Bošnjake, da stvori prepreku i strah u ostvarivanju njihovih prava, kao što je pravo na identitet, te da je sve krenulo od Ministarstva prosvjete i obrazovanja.

“Ni u Ustavu, ni u Zakonu ne piše obaveza intoniranja himne u školama, jer postoje samo četiri ministarstva koja imaju ta ovlašćenje, ali u njima nigdje nema ministra prosvjete, niti se u Zakonu spominju škole”, upoznao je Imamović.

On je zatražio objašnjenje od ministra Ružića “po kom ovlašćenju i članu Ustava i zakona” je nametnuo jednu takvu naredbu.

Nastavljujući dalje, kazao je da su režimski mediji donosili presude u svojim tekstovima, a da je nakon toga ministar izdao saopštenje da je prekršen Zakon, te naveo da učiteljica treba da se kazni.

“Uključuje se zatim policija i tužilaštvo, privode jednu uglednu ženu, čestitu učiteljicu, na saslušanje zbog snimka na društvenim mrežama, za koji su neki zlonamjerni režimski mediji već napisali i optužnicu i presudu bez ijednog dokaza”, naglasio je Imamović.

Podsjećajući javnost, bošnjački poslanik je rekao da se na snimku vidi učiteljica, koja izvodi nastavu na bosanskom jeziku i svojim učenicima pušta himnu Bošnjaka koja garantovana Ustavom i Zakonima ove države, čak odobrena od strane ministartva prosvjete kao nastavna jedinica.

“Mi smo juče imali sastanak sa načelnikom policije i tužiocem, pokušali smo da saznamo od njih ko je i na osnovu čega naredio privodjenje i uzimanje izjave od učiteljice, te
koji tačno član Ustava i Zakona je ona prekršila”, naveo je i dodao da nisu dobili nijedan konkretan odgovor na ova vrlo prosta pitanja.

Istakao je da je očigledno da policija i tužilastvo kriju ili štite stvarnog nalogodavca ove veoma opasne ispolitizovane kampanje.

Imamović je zapitao “Ko je i na osnovu čega naredio uzimanje izjave od Adele Melajac i Da li je to uradila policija sama”, ali ga je također zanimalo i da li je policija uzela izjavu na osnovu naloga iz tužilaštva i, ako jeste, “ko je potpisao taj nalog”, bila su neka od pitanja.

“Neko je presudio da je prekršen neki nepisani Zakon, prema nekoj zakonski neutemeljenoj naredbi, a možda je čak direktor škole i takvu jednu naredbu sproveo”, poručio je poslanok SDA Sandžaka.

Na kraju, Imamović je dodao da je nekome je očigledno cilj da od Bošnjaka napravi državne neprijatelje.

IZVOR: SNEWS

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37