https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 AKTUELNI SRPSKI REŽIM PREPREKA EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA NA BALKANU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

AKTUELNI SRPSKI REŽIM PREPREKA EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA NA BALKANU

AKTUELNI SRPSKI REŽIM PREPREKA EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA NA BALKANU

Predsjednik Stranke demokratske akcije Sandžaka dr. Sulejman Ugljanin i gospodin Albin Kurti, predsjednik Stranke Samoopredjeljenje Republike Kosovo razgovarali su o modalitetima regionalne dobrosusjedske saradnje.

U srdačnom prijateljskom razgovoru razmatrali su aktuelnu političku situaciju u regionu sa aspekta evropskih i NATO integracija koje su objektivno preduslov za uspostavljanje stabilnog i trajnog mira, sigurnosti i saradnje na Balkanu.

Konstatovano je da Republika Kosovo postiže dobre rezultate u primjeni evropskih vrijednosti u privatnom i društvenom životu na Kosovu.

Izražena je zabrinutost zbog činjenice da status Sandžaka i status Bošnjaka još uvijek nije riješen, zbog netolerantnog odnosa srpskog nacionalističkog režima prema Bošnjacima Sandžaka.

Aktuelni srpski nedemokratski režim u Beogradu predstavlja najveću prepreku za uspostavljanje evropskih standarda i primjeni evropskih vrijednosti na Balkanu.

Zaključeno je da su Bošnjaci Sandžaka autohton evropski narod koji evropski živi, evropski misli i evropski radi, ima pravo na brži ekonomski razvoj i netreba biti taoc srpskog militantnog i nedemokratskog režima.

U tom smislu Sandžak zaslužuje status evropske regije koja ima pravo na samostalan ekonomski i društveni razvoj. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37