https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA SANDŽAKU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA SANDŽAKU

MAĆEHINSKI ODNOS DRŽAVE PREMA SANDŽAKU

Stranka demokratske akcije Sandžaka podržava opravdane proteste revoltiranih građana Sandžaka protiv najviših državnih organa Republike Srbije zbog maćehinskog odnosa prema zdravlju ljudi u Sandžaku.

Predsjednica Vlade Srbije i srpski ministar zdravlja su danas došli u Sandžak bez ikakve konkretne pomoći oboljelim licima čiji su životi ugroženi i bez ikakvog rješenja za zaštitu ostalih građana od aktuelne pandemije.

Pored toga, građanima Sandžaka koji su s pravom očekivali pomoć države, srpska predsjednica Vlade i ministar zdravlja u svojim obraćanjima, na drzak i neprimjeren način poručili su „da su sami krivi za nastalo stanje“ i njihove zahtjeve i očekivanja nazvali „politizacijom“.

Po ustaljenoj praksi predstavnici režima su i sada došli dan uoči ponavljanja izbora koji su poništenih zbog dokazane krađe glasova, namještanja i drugih nereguliranosti od strane vladajućeg režima, što su konstatovali i međunarodni posmatrači.

SDA Sandžaka zahtjeva od svih državnih organa Srbije da prestanu sa zloupotrebom i politizacijom zdravstvene krize na štetu građana Sandžaka.

SDA Sandžaka apeluje na sve građane koji izlaze na ponovljene izbore da prvenstveno vode računa o svom zdravlju i zdravlju drugih ljudi.  

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP