https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Povodom odluke Vlade Republike Srbije da u privremeni organ Novog Pazara imenuje svih 5 članova iz vladajuće koalicije, SDA Sandžaka je danas zvaničnim putem obavijestila OSCE, Savjet Evrope i Evropsku uniju da državni organi Republike Srbije do danas nisu odgovorili na zahtjev SDA Sandžaka da se ispravi ova nezakonita odluka.

Vlada Republike Srbije, nadležno ministarstvo, Poverenica za zaštitu ravnopravnosti i Upravni sud Srbije nisu odgovorili na zahtjev SDA Sandžaka da se u skladu sa zakonom u privremeni organ Novog Pazara imenuje predstavnik opozicione odborničke grupe SDA Sandžaka koja je treća odbornička grupa po brojnosti u Skupštini grada Novog Pazara.

Nezakonita odluka Vlade Srbije kojom je onemogućeno učešće SDA Sandžaka u privremeni organ Novog Pazara ima za cilj da izazove neprijateljstvo i sukobe među biračima u Sandžaku.

Obzirom da privremeni organ ima sve nadležnosti lokalne samouprave, uključujući i organizaciju i provođenje kompletnog izbornog procesa, ovi izbori ne mogu biti zakoniti, pošteni i regularni.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP