https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 UČINITI NAPOR DA SE DEKLARACIJA I SARADNJA NASTAVI - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

UČINITI NAPOR DA SE DEKLARACIJA I SARADNJA NASTAVI

UČINITI NAPOR DA SE DEKLARACIJA I SARADNJA NASTAVI

Predsjedavajući predsjedništva Stranke demokratske akcije Sandžaka, zamjenik predsjednika Stranke, profesor Salih Hot, uputio je pismo predsjedniku Sandžačke demokratske partije Nihadu Hasanoviću, pismo prenosimo u cjelosti:

„Uvaženi gospodine Hasanović,

Na prijedlog odbornika srpske liste 24.04.2019. godine u Novom Pazaru i 13.05.2019. godine u Sjenici odbornici Sandžačke demokratske partije, suprotno Deklaraciji o strateškom partnerstvu, glasali su da se sa dnevnog reda skupština skine prijedlog SDA Sandžaka o nazivima ulica i trgova u Novom Pazaru i Sjenici.

Postupajući na taj način, odbornici Vaše stranke građanima Novog Pazara i Sjenice, uskratili su osnovno demokratsko pravo da budu upoznati sa prijedlogom odluke o nazivima ulica prije stavljanja u administrativnu proceduru za usvajanje.

U skladu sa tim smatramo da ste dužni da pomognete da se ova nepravda učinjena građanima Novog Pazara i Sjenice ispravi.

Predlažemo da se u najkraćem mogućem roku zakaže posebna sjednica skupštine na kojoj će se razmatrati prijedlog ove odluke i time omogući građanima da ostvare svoje demokratsko pravo da lično i preko svojih odbornika budu upoznati sa prijedlogom ove odluke. 

Koristimo priliku da Vas obavijestimo da su, nedemokratskim postupkom vaših odbornika i javnim istupima Muamera Bačevca i Rasima Ljajića, grubo prekršene odredbe Deklaracije o strateškom partnerstvu, te da je važenje Deklaracije sa Vaše strane otkazano.

Ujedno Vas podsjećamo da do danas nismo dobili odgovor na pisani zahtjev od 9. maja 2019. godine, da kao stranke potpisnice Deklaracije započnemo razgovore u vezi sa ovim otvorenim temama. 

Imajući u vidu naprijed navedeno tražimo da Vaši odbornici podrže naš prijedlog odluke o nazivima ulica i trgova, ukoliko želite da nastavimo saradnju na ravnopravnim osnovama.

Osnovni smisao naše Deklaracije o strateškom partnerstvu je da sa svojim odbornicima obezbjedimo stabilne skupštinske većine u sandžačkim opštinama za usvajanje razvojnih i ostalih značajnih projekata bez ucjenjivanja srpske liste i sitnih bošnjačkih stranaka

Stavljanjem odbornika Sandžačke demokratske partije na srpsku stranu, a na štetu bošnjačkog naroda koji čini preko 80% u ove dvije opštine izgubljen je smisao i suština potpisane Deklaracije o strateškom partnerstvu.

Ukoliko ne učinite napor da se ova Deklaracija i naša saradnja nastavi, 7 juna 2019. godine, potpisana Deklaracija o strateškom partnerstvu sa i naše strane će prestati da važi, o čemu ćemo tog dana obavijestiti javnost.

Sa željom da zajednički nađemo najbolje rješenje za bošnjački narod i ostale građane Sandžaka“

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37