https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Rasim Ljajić nema prava da priča o Bošnjacima - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Rasim Ljajić nema prava da priča o Bošnjacima

Rasim Ljajić nema prava da priča o Bošnjacima

Stranka demokratske akcije Sandžaka oštro je kritikovala licemjerne izjave Rasima Ljajića, koji je izneo netačne informacije povodom izgradnje memorijalnog centra na Hadžetu namjenjenog žrtvama komunističkog režima.

- Izjava Rasima Ljajića vrijeđa najdublja osjećanja Bošnjaka Sandžaka. Netačna i zlonamjerna izjava u vezi izgradnje ovog memorijalnog centra predstavlja direktnu prijetnju državnog vrha, preko svog pokornog glasnogovornika Rasima Ljajića. Ova preteća retorika, puna mržnje sa zlonamjernim formulacijama najavljuje još jednu prljavu izbornu kampanju.

U vrijeme kada se očekuje institucionalno rješenje manjinskih pitanja, zbog čega je neophodno tolerantno razvijanje odnosa prema manjinama, Bošnjaci dobijaju preteću poruku.

- Nije nam jasno da li naručioce ove izjave muči Aćif Efendija ili izgradnja memorijalnog centra kao spomenika komunističkog režima. Dovođenje u vezu izgradnje memorijalnog centra na Hadžetu koji se, napominjemo, isključivo finansira iz dobrovoljnih donacija pojedinaca, sa nezaposlenošću u Novom Pazaru koja je dostigla rekordnu stopu od 53 posto, direktna je zamjena teza, koja ima za cilj prikrivanje izrazito loših rezultata gradske uprave u Novom Pazaru. Ljajić govori o nezaposlenosti i siromaštvu u Novom Pazaru izbjegavajući da kaže da je upravo on, kao vječiti ministar u Vladi (čak 14 godina) i njegova stranka koja je na vlasti u ovom gradu, direktno odgovorna za poguban i krajnje loš život građana ovog grada.

- Javnost treba da zna da se Ljajić odavno odrekao Bošnjaka i Bošnjaštva. Pravo da priča o Bošnjacima jedino ima SDA Sandžaka kao jedina legitimna stranka, koja najiskrenije zastupa interese ove manjinske grupe već 23 godine. 

- Budući da je Rasim Ljajić, istog dana kada su raspisani izbori, ničim izazvan, u svojstvu ministra dobio priliku da preko državne televizije na arogantan način vrijeđa najdublja osjećanja Bošnjaka, očekujemo da će i u ovoj kampanji imati na raspolaganju sve državne represivne mehanizme za zastrašivanje Bošnjaka i obračun sa političkim neistomišljenicima, kao što je to radio u svim ranijim  izbornim trkama.

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP