https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Džaferović posjetio SDA Sandžaka - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Džaferović posjetio SDA Sandžaka

Džaferović posjetio SDA Sandžaka

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i potpredsjednik SDA BiH gosp. Šefik Džaferović posjetio je danas sa saradnicima Stranku demokratske akcije Sandžaka i razgovarao sa predsjednikom dr. Sulejmanom Ugljaninom i članovima Predsjedništva Stranke. Na sastanku je razmatran položaj Bošnjaka u Srbiji, te odnos države i državnih organa prema Bošnjacima.

Sagovornici su se saglasili da je neophodno omogućiti bošnjačkom narodu Sandžaka da ostvaruje sva svoja prava propisana Ustavom i međunarodnim aktima koje je Srbija ratifikovala i izraženo očekivanje da će vlasti u Beogradu izaći u susret svim opravdanim zahtjevima Bošnjaka.

Dogovoreno je da se intezivira saradnja između Bošnjaka, bez obzira gdje oni žive, budući da su svi Bošnjaci dio jedinstvenog nacionalnog korpusa. U skladu s tim naglašena je neophodnost uspostavljanja konsenzusa između svih političkih aktera bošnjačkog naroda u Sandžaku o ključnim nacionalnim pitanjima.

Nastavak integracija balkanskih zemalja u Evropsku uniju i NATO je osnovni preduslov pomirenja i uspostavljanja povjerenja i saradnje među državama i narodima na Balkanu.

S tim u vezi zaključeno je da Bošnjaci i Srbi dijele životni prostor i da je zato neophodno započeti sveobuhvatni dijalog između bošnjačkog i srpskog naroda, ali i država Bosne i Hercegovine i Republike Srbije.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP