https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 SANDŽAČKA ŽENA JE NOSILAC PROMJENA U DRUŠTVU - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

SANDŽAČKA ŽENA JE NOSILAC PROMJENA U DRUŠTVU

SANDŽAČKA ŽENA JE NOSILAC PROMJENA U DRUŠTVU

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u Tutinu organizovala drugu po redu tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratila Ismeta Šmaković, predsjednica Asocijacije žena SDA - ogranak Tutin.

“Naš narod bi bio na velikom gubitku da prije tri decenije nije stupio na scenu nacionalni pokret Bošnjaka, da sve ovo vrijeme nije bilo požrtvovanog nastojanja sandžačkih žena i muškaraca, mladih i starih. Posebnu ulogu od početka imaju žene, jer one čine velike napore, podnose sve teškoće i u svim fazama su ostale čvrste i stabilne. Žene Sandžaka aktivno su djelovale na svakom mjestu i u svakom domenu, kako na kulturnom, tako i na političkom i ekonomskom planu.  ” rekla je  Šmaković.

Skupu se obratila i Selma Kučević, jedna od kandidatkinja sa liste koja je naglasila da su predstojeći izbori odluka da li će Bošnjačko nacionalno vijeće ostati Bošnjacima ili će ga od Bošnjaka preuzeti aktuelni srpski režim i pretvoriti ga u svoj servis i u svoju produženu ruku.

„Mi žene ćemo na predstojećim izborima glasati za listu istine, listu Samopredjeljenje i time poručiti Vladi Srbije - nas niste uspjeli prevariti. Tuđe nećemo, svoje ne damo.“ - istakla je Kučević.

U svom obraćanju prisutnima, nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je rekao da su žene  u Sandžaku stub doma, stub porodice, te stub društva.

„Žene u Sandžaku ne čekaju da neko drugi izvrši promjene, da neko drugi stvori bolje uslove života pa da one uživaju u tim blagodetima. Sandžačke žene same se trude da naši uslovi života budu bolji.“ -  rekao je Ugljanin.

“Ako se Bošnjaci na ovim izborima izjasne za samoopredjeljenje, stiču pravo da sami odlučuju o svojoj budućnosti, pravo na ravnopravnost sa srpskim narodom, pravo na djelotvorno učešće u javnom životu i stiču pravo da sami uređuju svoj politički status i društveno uređenje.”- istakao je Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP