https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Podrška Bošnjaka regionalnoj stabilnosti - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Podrška Bošnjaka regionalnoj stabilnosti

Podrška Bošnjaka regionalnoj stabilnosti

Stranka demokratske akcije Sandžaka kao politička stranka bošnjačkog naroda u Republici Srbiji, koja legitimno zastupa i štiti interese bošnjačkog naroda pozdravlja Rezoluciju o procesu dijaloga za normalizaciju odnosa između Republike Kosova i Srbije.

Upućujemo izraze poštovanja i čestitke Skupštini Republike Kosova što je uvrstila predstavnike bošnjačke zajednice sa Kosova u pregovarački tim.

Ovim činom Republika Kosovo potvrdila je demokratsko – parlamentarno uređenje sekularnog društva u sklopu multikulturne tradicije čime je pregovarački tim Republike Kosova dobio multinacionalni karakter.

Naša je želja da pregovarački timovi Kosova i Srbije u što kraćem roku nađu najbolja rješenja koja će garantovati pravedan i trajan mir, sigurnost, saradnju i uspostavljanje povjerenja među narodima.

U skladu sa tim izražavamo naše čvrsto uvjerenje da će Vojska, suvereno i međunarodno priznate Republike Kosovo biti garant regionalnog mira i stabilnosti na Balkanu.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37