https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Otvoreno sjedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječaru - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Otvoreno sjedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječaru

Otvoreno sjedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječaru

Otvoreno sjedište Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječaru

Ministar dr. Sulejman Ugljanin sa svojim saradnicima prisustvovao je danas svečanom otvaranju sjedišta Nacionalne agencije za regionalni razvoj u Zaječaru.

Prema ranijoj odluci Vlade Republike Srbije, Nacionalna agencija za regionalni razvoj, je prva od četiri službe Ministarstva ekonomije koje će do kraja godine biti izmeštene iz Beograda u republičke regionalne centre - Zaječar, Niš, Kragujevac i Užice.

Nakon otvaranja sjedišta, u Agenciji je održana konstitutivna sjednica Nacionalnog savjeta za regionalni razvoj, kojom je predsjedavao ministar Mlađan Dinkić, i tom prilikom je usvojen poslovnik o radu, dogovoreni principi budućeg rada Nacionalnog savjeta.

Ministar Ugljanin se obratio članovima i istakao značaj izmještanja Agencije za građane Srbije i rekao: „Ovo je pored naše zajedničke inicijative u izmještanju državnih institucija i rezultat dugogodišnjeg rada i angažovanja predsjednika opština koji su odavno preduzeli korake ka decentralizaciji. Otvaranje sjedišta Nacionalne agencije u Zaječaru je samo prvi korak ka procesu decentralizacije i nadam se da će da se nastavi i dalje, jer je ona u interesu svih građana Srbije. Potrebna je dobra koordinacija između državnih institucija i drugih organizacija, a posebno Nacionalne agencije za regionalni razvoj i regionalnih agencija koje će se formirati u narednom periodu".

Nacionalna agencija je organizovana kroz četiri direkcije, i to za regionalni razvoj, za razvoj privrednih društava i preduzetništva, za upravljanje infrastrukturnim projektima i za pravne, finansijske i zajedničke poslove, sa centrom u Zaječaru i kancelarijom u Beogradu.

Otvaranju sedišta Agencije prisustvovali su premijer Mirko Cvetković, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić, ministarka za Nacionalni investicioni plan Verica Kalanović, ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović, direktor Nacionalne agencije za regionalni razvoj Ivica Eždenci, gradonačlnik Zaječara Boško Ničić i drugi zvaničnici.

 

Text: portal KORNRP
Foto: FoNet

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37