https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik AM SDA Sandžaka učesnik Svjetskog foruma za demokratiju

Predsjednik Asocijacije mladih SDA Sandžaka Emir Ašćerić učesnik je ovogodišnjeg Svjetskog foruma za demokratiju koji se održava u Savjetu Evrope u Strazburu.

Ašćerić na forumu učestvuje kao predstavnik delegacije Republike Srbije. Svjetski forum je godišnje okupljanje svjetskih lidera, aktivista civilnog društva, predstavnika poslovnog sektora, akademske zajednice, medija i profesionalnih grupa gdje se raspravlja o ključnim izazovima za demokratiju širom svijeta.

Sandžak je ove godine imao svog delegata, koji je imao prilike da se susretne sa predstavnicima iz više od 20 država iz svijeta i na taj način ostvari multilateralne odnose koji bi u budućem periodu bili od značaja kako za grad tako i za čitav region Sandžaka.

"Putem Svjetskog foruma demokratije, Savjet Evrope ove godine pruža priliku mladim ljudima da razgovaraju o tome kako revitalizirati demokratiju, posebno u vrijeme kada se mladi ljudi širom svijeta okupljaju s ciljem da se čuje njihov glas u traženju novih načina za demokratizaciju društva.

Naročito sam zadovoljan ishodom sastanaka sa predstavnicima država iz regiona što će se odraziti na realizaciju budućih projekata od značaja za razvoj Sandžaka", naglasio je u svojoj izjavi Predsjednik AM SDA Sandžaka Emir Ašćerić.

Na Forumu, koji će trajati do četvrtka, sudjeluje preko 500 predstavnika iz više od 40 zemalja članica Savjeta Europe. Na skupu sudjeluju političke vođe, izabrani zvaničnici, poznati aktivisti civilnog društva, predstavnici medija, kao i aktivisti organizacija koje okupljaju mlade. Osim sudjelovanja na Svjetskom forumu, delegacija Republike Srbije će posjetiti i Evropski sud za ljudska prava i Misiju Republike Srbije pri Savjetu Evrope u Strazburu.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37