https://www.traditionrolex.com/37https://www.traditionrolex.com/37 ŽENA JE STUB SANDŽAČKOG DRUŠTVA - SDA Sandžaka
Učitavanje sajta

Vijesti

ŽENA JE STUB SANDŽAČKOG DRUŠTVA

ŽENA JE STUB SANDŽAČKOG DRUŠTVA

Lista “Samoopredjeljenje” jučer je u novopazarskom Domu omladine organizovala tribinu pod nazivom “Žena – stub sandžačkog društva”.

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratila predsjednica Nadzornog odbora Selma Pluncević.

“Kad mi pobjeđujemo, svi dobijaju. Jer drugi izbor nemamo, nećemo da gajimo djecu da bi bili robovi, zato 4. novembra za njih bijemo bitku. ” rekla je  Pluncević.

Skupu se obratila i Jasmina Curić, jedna od kandidatkinja sa liste koja je rekla da tribina ima za cilj da doprinese osvješćivanju i ohrabrivanju žena da se više uključe u političke procese i sisteme odlučivanja i na taj način se afirmišu kao političarke, aktivistkinje i jedan od važnih faktora u rješavanju ustavno-pravnog položaja Bošnjaka i Sandžaka te pobjede liste “Samoopredjeljenje” na predstojećim izborima za BNV.

U svom obraćanju prisutnima, nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je rekao da su žene bile i ostale stub našeg društva.

“Sandžačka žena nije čekala da se muškarci izbore za promjene već se sama izborila za svoja prava. Žena ima snagu da mijenja život na bolje, ona ne čeka da joj neko drugi to uradi.” rekao je Ugljanin.

“Mi nismo došljaci niti kirijaši već autohton narod. Glasanjem za samoopredjeljenje glasate za nacionalna prava Bošnjaka. Ko ne glasa za samoopredjeljenje on je svjesno sebi i svojoj djeci umanjio prava u ovoj zemlji. Niko nema pravo da smanji stečena prava svom potomstvu.” - zaključio je Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP
https://www.traditionrolex.com/37