Učitavanje sajta

Vijesti

KLJUČNO RJEŠENJE JE SAMOOPREDJELJENJE

KLJUČNO RJEŠENJE JE SAMOOPREDJELJENJE

Jučer je u tutinskom Domu kulture održan treći po redu skup “liste „Samoopredjeljenje“, koja će učestvovati na izborima za Bošnjačko nacionalno vijeće.

Na skupu su predstavljeni kandidati iz Tutina i programski ciljevi liste „Samoopredjeljenje“.

Jedan od kandidata “Samoopredjeljenja” je i trenutni potpredsjednik  Bošnjačkog nacionalnog vijeća, Esad Džudžo koji je u svom obraćanju pozvao prisutne da se upišu u poseban birački spisak. 

“Sloboda i pravo se ne dobijaju, prava se uzimaju i to ustrajno. Nećemo da nam drugi ljudi određuju ko što smo i šta smo. Hoćemo da smo svoji na svome u svome Sandžaku. Mi Bošnjaci smo ponosni na ono što jesmo, mi smo osuđeni na pobjedu.” rekao je Džudžo.

Listu „Samoopredjeljenje“ je podržala i SDA Sandžaka, a prisutnima se u ime SDA Sandžaka obratio i predsjednik Predsjedništva SDA, Salih Hot koji je tom prilikom istakao da je pravo na samoopredjlejenje jednako važno kao i pravo na slobodu i život.

“Programski ciljevi samoopredjeljenja vrlo su slični programskim interesima SDA i predstavljaju vitalne interese bošnjačkog naroda u Sandžaku i zbog toga SDA podržava tu listu. Samoopredjeljenje je bošnjačka i sandžačka lista. Samooopredjeljenje će 4. novembra biti bošnjački i sandžački izbor.” istakao je Hot

Obraćajući se prisutnima, nosilac liste, dr. Sulejman Ugljanin je rekao da su građani Sandaka oktobra mjeseca 1991. godine izrazili svoje opredjeljenje za teritorijalnu i politčku autonomiju Sandžaka i jasno pokazali samoopredjeljenje.

„Bošnjaci nisu srpska manjina, Bošnjaci su narod. Bošnjački narod će poštovati državu Srbiju koliko ustav te države bude poštovao Bošnjake.“ rekao je nosilac liste „Samoopredjeljenje“

Ugljanin je istakao da je interes bošnjačkog naroda da država u kojoj žive bude država blagostanja i da je cilj uspostavljanje harmonije između naroda, ali ne na bilo čiju štetu.

„Ne prihvatamo status građana drugog reda. Hoćemo pravnu državu zasnovanu na vladavini prava i jednakosti pred zakonom. Hoćemo da budemo ono što jesmo, hoćemo da kao narod budemo upisani u Ustav. Ključno rješenje je samoopredjeljenje.“ zaključio je  Ugljanin.

Tagovi:
28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP