Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

SDA Sandžaka najoštrije osuđuje napad na Hasiba ef. Suljovića

Stranka demokratske akcije Sandžaka najoštrije osuđuje napad na imama Stambol džamije Hasiba ef. Suljovića, koji se prema informacijama objavljenim u medijima desio oko pola dva posle ponoći.


SDA Sandžaka ovim putem izražava zabrinutost zbog sve učestalijeg korišćenja nasilja nad imamima i vjerskim službenicima Rijaseta Islamske zajednice Srbije i Mešihata Islamske zajednice Sandžaka.


Očigledno je da se srpske službe i organi bezbjednosti tolerantno odnose prema ovim napadima i takvim odnosom ohrabruju ekstremiste i zločince da nekažnjeno nastave sa nasiljem, napadima i zločinima. 

Podsjećamo javnost da srpsko pravosuđe i policija do danas nisu istražili i kaznili nijedan zločin nad Bošnjacima Sandžaka. 

Takođe, napominjemo da se u aktivnom sastavu srpskih službi bezbjednosti, vojske i policije nalazi veliki broj izvršioca najsvirepijih zločina čije su žrtve Bošnjaci Sandžaka.


SDA Sandžaka zahtjeva da se bez odlaganja sprovede lustracija i da se usaglasi nacionalna struktura zaposljenjih u policiji, sudu i tuzilastvu sa nacionalnom strukturom stanovništva u sandžačkim opštinama, jer Bošnjaci nemaju povjerenja u srpske državne organe.

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP