Učitavanje sajta

Vijesti

SDA Sandžaka izborila još 25 mjesta za master studije o trošku države

SDA Sandžaka izborila još 25 mjesta za master studije o trošku države

SDA Sandžaka izborila još 25 mjesta za master studije o trošku države

Danas je u Novom Pazaru, u Centrali Stranke demokratske akcije Sandžaka, održana konferencija za novinare.

Novinarima se ispred SDA Sandžaka obratio portparol Stranke, Enis Imamović.

Transkript sa konferencije prenosimo u cjelosti:

"Stranka demokratske akcije Sandžaka usvojila je Program mjera za razvoj Sandžaka.
U okviru tog pisanog dokumenta, u kome se nalaze brojni projekti iz raznih oblasti, izuzetno važno mjesto zauzima i obrazovanje.

S toga, danas, sa velikim zadovoljstvom obavještavamo javnost da je Vlada Republike Srbije na prijedlog ministra dr Sulejmana Ugljanina, na jučerašnjoj sednici povećala je kvotu Državnom univerzitetu u Novom Pazaru za novih 25 mesta za upis na master studije koji će se finansirati iz budžeta Republike Srbije.

U obrazloženju ove odluke, ministar Dr. Ugljanin je istakao da je to prvi integrisani Univerzitet po Bolonjskom sistemu u Republici Srbiji. To je ujedno i najmlađi državni univerzitet u RS, zato ima potrebu da školuje svoje kadrove od svojih najuspešnijih studenata.
Na ovom Univerzitetu postavljeni vrlo visoki kriteriji tako da on školuje visoko kvalitetne kadrove.
Na Državnom Univerzitetu u Novom Pazaru, striktno su obavezna sva predavanja i sve vježbe, tako da se studentima pružaju izuzetni uslovi za rad i sticanje znanja, a shodno tome od studenata se i traži visok nivo teoretskog i praktičnog znanja, kako teorijsko tako i praktično.

Povećanjem ove kvote otvorila se mogućnost za mlade, predane i uspješne studente da nastave svoje usavršavanje u oblastima koje će itekako biti od koristi za sve nas koji ovdje živimo.

SDA Sandžaka u procesu realizacije i ostalih predloženih mjera, kao sastavni dio demokratske, proevropske Vlade i većine u Skupštini R. Srbije, očekuje podršku svih koalicionih partnera na državnom nivou, tj. podršku svih ministara u Vladi kao i podršku svih poslanika u Skupštini koji čine vladajuću većinu.

Ove predložene mjere su proizvod, najprije programskih ciljeva Stranke demokratske akcije Sandžaka, a njihova realizacija će ići isključivo putem institucija sistema u okviru države, Vlade i demokratske, proevropske skupštinske većine, čiji smo mi dio."

 

sda.rs portal

 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP