Učitavanje sajta

Vijesti

Razgovori poslaničkih i odborničkih kandidata sa građanima

Razgovori poslaničkih i odborničkih kandidata sa građanima

Poslanički i odbornički kandidati liste „SDA Sandžaka-Dr Sulejman Ugljanin“ su u sklopu svojih predizbornih aktivnosti obišli prigradska naselja Trnava i Cvijetnje u Novom Pazaru, i tom prilikom razgovarali sa tamošnjih meštanima.

Enis Imamović, poslanički kandidat i prvi na listi odbornika u Novom Pazaru rekao je da je SDA Sandžaka stranka koja punih 26 godina štiti i zastupa prava Bošnjaka u Republici Srbiji, te da će na ovom putu istrajati, jer to građani Sandžaka zahtjevaju.

„Hoćemo da Bošnjaci imaju ista prava kao i drugi narodi u Republici Srbiji, jer ne smemo da dozvolimo da se zarad nečijih privatnih interesa i funkcija bošnjački interesi prodaju na njihovu štetu. To sigurno nećemo dozvoliti, to je naš prvi i osnovni cilj od koga nikada nećemo odustati“, naglasio je Imamović u svom obraćanju sa biračima i pozvao ih da na izborima 24. aprila podrže listu „SDA Sandžaka - Dr. Sulejman Ugljanin“, čime će imati sigurnog zaštitnika njihovih interesa.

Odbornički kandidati su u razgovoru sa mještanima istakli važnost predstojećih izbora i posebno istakli da se svi problemi moraju rješavati na dugotrajne staze, za šta će se SDA Sandžaka u potpunosti zalagati nakon preuzimanja vlasti u Novom Pazaru.

„Na izborima će građani pokazati dovoljno svijesti da stanu na put retrogradnoj politici koja je naš grad dovela na rub propasti. Hoćemo da Novom Pazaru vratimo pravu vrijednost, da počnemo da živimo kako i dolikuje Bošnjacima“, rekao je, između ostalog, odbornički kandidat Stranke Nafilj Sejdović.

Kako su istakli meštani, odbornički i poslanički kandidati su sa svojim programima, koji su im predstavlili stručni kadrovi u razgovorima, najbolja garancija dobrih rezultata koji će biti u interesu Bošnjaka i svih građana Sandžaka i Novog Pazara.  

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP