Učitavanje sajta

Vijesti

Održana Izborna skupština AM SDA Sandžaka u Sjenici

Održana Izborna skupština AM SDA Sandžaka u Sjenici

Asocijacija mladih SDA Sandžaka - Ogranak Sjenica je na sinošnjoj Izbornoj skupštini jednoglasno izabrala Zijaha Spahovića za predsjednika Asocijacije mladih u Sjenici, koji je i do sada obavljao ovu funkciju.

Izbornoj Skupštini, kojoj je prisustvovalo preko 1000 delegata i gostiju, prisustvovali su predsjednik Stranke Dr. Sulejman Ugljanin, predsjednik IO Enis Imamović, generalni sekretar Amir Hasurdžić, predsjenik ogranka Stranke u Sjenici Hazbo Mujović, te članovi Glavnog odbora SDA Sandžaka iz cijelog Sandžaka.

Predsjednik Ugljanin je u svom obraćanju pozvao mlade Sjenice da se na demokratski način bore za svoja i prava Bošnjaka, koja im Ustavom, zakonima i svim međunarodnim konvencijama pripadaju.

„Obezbeđivanje pravne sigurnosti i vladavine prava je naš zadatak, jer samo u tako uređenoj državi Bošnjaci mogu graditi svoju budućnost“, naglasio je Predsjednik i dodao da je cilj Stranke da Sandžak bude razvijena multietnička regija u Evropi.

On je tokom govora istakao da cilj SDA Sandžaka osvajanjem pet i više poslaničkih mandata, koji će legitimno zastupati svoj narod i raditi aktivno na ostvarivanju prava Bošnjaka u Republici Srbiji.

Hazbo Mujović, predsjednik Ogranka Stranke u Sjenici se zahvalio omladini na njihovim nastojanjima da Sjenicu menjaju na bolje, a da je SDA Sandžaka uvek pružala priliku mladima da svoje ideje implementiraju na pravi način u korist Bošnjaka i svim građana Sandžaka.

Novoizabrani predsjednik AM SDA Sandžaka u Sjenici Zijah Spahović je rekao da će omladina ove sandžačke opštine čvrsto slediti programske ciljeva i načela Stranke, te da je ova Izborna skupština pravi pokazatelj snage i volje mladih da rade na obezbeđivanju boljeg života na ovim prostorima. 

28 novembar br. 57
36300 Novi Pazar, Srbija
+(381) 20 313 032
Ponedeljak-Petak 9:00-17:00
[email protected]
Imate sugestiju, pitanje?
TOP